7 Mart 2014 Cuma

Talat Usta Kebap

        En güzel Adana Kebap salaş küçük mekanlarda olur. Hatta küçük arabalarda, tablalarda yapılan kebabın lezzeti paha biçilemez :). Talat Usta da küçük ve salaş bir yer. Bahçeden dönüştürülmüş salon, kışın bu salonun ortasında yanan odun sobası, muşamba ile çevrilmiş etrafı ile sevimli bir yer. Beyaz melamin tabaklar ile tam bir kebapçı :)


       Ama asıl önemli olan kesinlikle ikramı ve lezzeti. Siparişinizi vermenizle birlikte soğan salata, yeşillik-limon, domates ezmesi, mevsim salata ve çiğ köfte masaya ikram olarak hemen geliyor. Tabi kendi fırınları olduğu için fındık lahmacun ve peynirli pide arkasından geliyor. 




        Sonrasında güveçte pişirilmiş soğan ile kaşarlı mantar ve fırından yeni çıkmış pide ekmek geliyor. Tabi bunları yedikten sonra Adana Kebaba nasıl yer kalıyor diyebilirsiniz ama o kadar lezzetli bir kebap geliyor ki her halükarda yalayıp yutuyorsunuz. Eğer benim gibi kebabın üzerinde mangalda yağlanmış ekmeği seviyorsanız ekstradan istemeniz gerekiyor malesef. Benim açımdan tek dezavantajı o :) Dışarıdan baktığınızda beklemediğiniz bir performansı masada bulacağınızdan ve mutlu ayrılacağınızdan eminim :) Afiyet olsun ...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder