7 Mart 2014 Cuma

Öz Kafeterya Kayseri Mantıcısı

Sakarya caddesinin sonunda Mithatpaşa'ya çıkmadan önce asma katı olan minicik bir mekan. Girişte 4-5 bayan gözünüzün önünde taze taze mantıları döküyor yan tarafında gözlemeler pişiyor. Yan tarafta aynı konseptte başka bir mantıcı daha olmasına rağmen burası her zaman dolu iken orası boş yada 1-2 masa dolu oluyor. Ben bunu lezzete bağlıyorum. Babadan oğula geçme bir işletme. Yıllardır orada yani. Bu mekana özel olan yoğurtlu gözleme ise bu sayede çıkmış. Birinci ağızdan dinlediğimiz hikayeye göre şuanki işletmeciler küçükken gözlemeyi mantıya dökülen yoğurt ve sosla yerlermiş gören müşterilerde denemek istemişler ve yoğurtlu gözleme ortaya çıkmış. Patlıcanlı ve kıymalı gözlemeyi yoğurtlu olarak servis edebilmekteler. Yarım patlıcanlı yarım kıymalı alabiliyorsunuz. Ki bence öyle yapın. Çok güzel. Anlatırken bile ağzım sulandı :). Bir porsiyon fazlaca doyurucu. Gözleme sadece demeyin fotoğrafta da görüldüğü üzere  porsiyonlar hem gözü hem mideyi doyurmakta :)


Mantı ise ayrı bir güzel. Bence Ankara da yediğim en güzel mantı.İsterseniz çıkışta kilo ile mantı alıp bu keyfi evinizde de sürdürebilirsiniz. Turşuları da bence 10 numara. Daha önce satış yapıyorlarmış fakat artık ancak kendilerine yettiği için sadece ikram ediyorlar. 



Mekanın dezavantajı küçük olması ve çok kalabalık olması. Bir diğeri ise yemeğin üzerine çay servisleri yok. Ancak dışarı çıkıp yan taraftaki çay ocağından çay alıp ağacın altındaki eski tip taburelerde oturup çayınızı içebilirsiniz :) mantı severler için ideal bir mekan. Öğle arasında birden fazla kişi iseniz ortaya yoğurtlu patlıcanlı-kıymalı karışık gözleme söyleyip üzerine yarım/tam porsiyon mantınız ile midenize bayram ettirebilirsiniz. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder