8 Nisan 2014 Salı

S'lo Cafe

Fırsat sitelerinde çok rastladığım bir mekandı. Sonunda bir arkadaşımızın tavsiyesi üzerine fırsat kuponu alıp Van kahvaltısını deneyelim dedik. Çukurambar'da güzel dekore edilmiş elit bir mekan. Biz bahçede yer ayırtmıştık. Rezervasyonumuza göre masamıza geçtik. 4. arkadaşımızı beklerken çay istedik. Servis yavaştı. Çok kalabalık olmamasına rağmen cumartesi sabahı için servis bayağı yavaştı. Arkadaşımız geldikten sonra kahvaltıyı istedik servis yine yavaştı. Fırsat aracılığı ile gittiğimiz için mi yoksa hep böyle yavaşlar mı emin olamadık. Çünkü bizim gibi fırsat ile gelen başkaları da vardı. Bu tür fırsatlar mekanda müşteri sirkülasyonunu arttırmak ve reklam amacı için oluyor. Mekan müşteri portföyünü geliştirmek istiyor ise ayrım yapmadan her müşteriyi memnun etmeli diye düşünüyorum. Bu noktada mekana eksi puanımı verdim. Sonrasında kahvaltı servisi yapıldı. Fırsat 2 kişilik kahvaltı içindi. 4 kişi gidince büyük tabaklarda 4 kişilik serpme kahvaltı servisi yapmak yerine 2 kişilik kahvaltıda gelenleri x2 olarak getirdiler. Masada tabaklarımızı koyacak yer bile kalmadı. Tabi arada eksik gelenlerde oldu fark edemedik. Bu da bize taze taze hazırlanmadığını hazır olanların getirildiğini gösterdi ki buna göre servis bayağı yavaştı. 
Çeşit çok çok fazla idi ama gerçek Van Kahvaltısı değildi. Daha önce İstanbul da Van Kahvaltı salonunda bir kaç kez kahvaltı ettim. Yöreye özgü lezzetlerden bu kahvaltının içinde birçoğu yoktu. Serpme kahvaltı olarak düşünürseniz gayet zengin bir menü ama. Tıka basa doymamıza rağmen bitiremedik. Ekmekler güzeldi ama böyle bir mekanda daha çeşitli ekmek olmasını beklerdim. Menünün içinde sınırsız çay olması güzeldi :) Üzerine ücretini ödeyerek Türk Kahvelerimizi de içtik. Böyle bir kahvaltının üzerine kahvesiz olamazdı tabii ki. Kahve gayet lezzetli idi :)
Kısacası Mekan çok güzel ve incelediğim kadarı ile çok geniş bir menüye sahip. Grup kahvaltıları, yemekleri için ideal bir mekan. Fiyat olarak üst segment sayılabilecek biraz pahalı bir yer. Servis kalitesi ise bu mekana uygun değil diye düşünüyorum. Servis personelini ilgi alaka açısından geliştirmeliler bence. 

Afiyet olsun ;)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder