4 Nisan 2014 Cuma

Kocatepe Kahve Evi

     Ankara Kızılay'da birden fazla lokasyonu olan bir işletme. En son Olgunların Karanfil ile kesiştiği köşede 1 mekanları daha oldu. Tabi konum böyle olunca keyifli bir bahçeye sahip bir mekan oluyor burası. Tek başınıza oturup yemeğinizi yerken, kahvenizi, çayınızı yudumlarken gelip geçeni izleyip sıkılmayacağınız bir yer ;) İsmi kahve evi olmasına karşın geniş bir menüye sahip. Kahvaltı alternatiflerinden atıştırmalığa, yemekten tatlıya kadar bir geniş bir yelpazeye sahip. Ekip genç dinamik cana yakın ve samimi. Yalnız servis yavaş olabiliyor. Yeni açılmış olmasından kaynaklı mutfaklarını tam oturtamadıklarını düşünmekteyim. Eğer kısıtlı zamanınız var ise biraz sıkıntılı.  Fakat lezzet konusunda sıkıntı yok.Birde yemek öncesi herhangi bir ikramları yok.
     Atıştırmak istiyorsanız karışık atıştırmalık tabağı güzel alternatiflerden biri. Eğer kızartma istemiyor iseniz ve hamur işi seviyor iseniz bükme'yi tercih edebilirsiniz. Bükme gözlemeye çok benziyor ve lezzetli bir alternatif. Konur'da bulunan lokasyonda fesleğen soslu ızgara sebze salatası favorimdi. Hafif leziz ve çok aç değilseniz doyurucu ;) Ama yeni favorim Kocatepe Spesiyal Mozerella. Atıştırmak için hafif, doyurucu ve leziz bir alternatif arıyor iseniz kesinlikle tavsiye ediyorum. Köy ekmeği üzerinde közlenmiş patlıcan ezmesi domates, mozerella peyniri ve fesleğen sos... Fotoğrafı görünce ağzım sulandı :) Yanında da fotoğrafta görüldüğü üzere salata ve patates kızartması ile servis edilmekte.


       Daha doyurucu bir yemek istiyor iseniz beyaz sultan başarılı seçimlerden biri olacaktır. Bazlama ekmeği arasında baharatlı tavuk bonfile gayet lezzetli. Taze baharatlı ızgara tavukta özellikle yanında gelen baharatlı patates kızartması ile lezzetli seçimlerden biri olacaktır. Bodrum çökertmeyi daha denemedim ama iddialı olduklarını duydum ;) . Tabi bu kadar yemeğin üzerinde Kocatepe Kahveevine gidipte kumda pişmiş mis gibi türk kahvesini içmeden kalkmak olmaz. Afiyetler olsun...;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder