20 Ekim 2014 Pazartesi

Amerika da Ne Yenir? - Portland Sokak Yemekleri

Oregon  doğal güzellikler ile dolu yemyeşil bir eyalet. Yaz aylarında bile serin bir havası var. Portland ise Oregon Eyaletinin en büyük şehri. Burda da Oregon yeşil örtüsü var. Şehrin ortasından kocaman bir nehir geçiyor. Sevimli bir şehir. Bu arada turistler için Oregon'un en büyük özelliği bence tax free olması. Oregon eyaleti dışındatüm eyaletlerde etiket fiyatının üzerine kasada vergi ekleniyor. Ama Oregon da etiket ne ise kasada da o fiyat :) Ama işsizlik ve evsiz oranının en yüksek olduğu yerleşim yerlerinden. Özellikle de Portland şehri başta geliyor. Durum bu olunca ticari hayatı canlandırmak istemişler. Bu yeme içmeye de yansımış. Sokaklarda küçük barakalarda büfe mantığında dünya yemekleri sunuluyor siz :) Endonezya mutfağından Meksika mutfağına, Thai yemeklerinden Afgan yemeklerine birçok çeşit ve alternatif var. Gitmeden önce okuduğum bloglarda özellikle Falafel adını çok duyduğum için denemek istedim. Yine böyle bir sokak büfesinde Ortadoğu yemekleri yapan bir tanesinden aldım.Gayet lezzetliydi. Ama yemek niyetine değilde atıştırmalık niyetine yenebilecek bir yemek. Nohuttan yapılıyor ve kızartılıyor.

Falafel

Bu arada büfe sahibi Türk olduğumuzu öğrenince bize baklava ikram etti. Ama biz baklava diyemedik tabi ona :) Menüde humus, yaprak sarma, künefe ve içli köfte gibi yemeklere de rastladık. 
Meze Tabağı (Humus, Cacık, Yaprak Sarma;Ezme ve Falafel)

Bu arada yine gitmeden önce bloglarda Portland'ın meşhur cumartesi pazarını öğrenmiştik . Cumartesi günü orada olduğumuz için bizde ziyaret edelim dedik. Nehrin kıyısına kadar ulaşan 3 sokak boyunca kurulan kocaman bir pazar. Çoğunlukla el yapımı ürünler var. Hepsi birbirinden güzel ama el emeği olunca fiyatlar yüksek. Sokak şarkıcıları gayet iyi bu arada değişik müzik türleri ile karşılaşabiliyorsunuz. Tabi burada da sokak büfeleri var. Değişik yemekler dışında oraya has tatlarda var. Mesela oraya ait değişik aromalı ev yapımı dondurma, ev yapımı şarap ve bira satan standlar vardı. Ev yapımı pizza denedik ve hakikaten bizim evde yaptıklarımız gibiydi :) Bu arada Voodoo Donut diye bir yer vardı insanlar buradan donut almak için yaklaşıl 4-5 metrelik bir kuyruk oluşturmuştu. Pazarın başladığı yerde bulunan bir mekan. Gittik döndük sıra azalmamış aksine artmıştı. Vaktimiz olmadığı için sıraya giripte denemedik ama bu kadar insanın bildiği birşey vardır diye düşünüyorum ;)

Bu arada Amerika'ya yaptığımız geziden öznel ve yararlı notlara ulaşmak, tavsiye almak için http://tirtakderinlerde.wordpress.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.Memnun kalacağınızdan eminim ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder