15 Ekim 2014 Çarşamba

Amerika da Ne Yenir? - Bubba Gump

Tom Hanks'in mükemmel bir oyunculuk sergilediği o güzel hikayeyi, Forrest Gump'ın hikayesini bir çoğumuz izlemişizdir. İzleyenler Forrest'ın silah arkadaşının hayalini gerçekleştirip açtığı Bubba Gump adlı restoranını da bileceklerdir. Amerika'ya kadar gitmişken uğramasak olmazdı tabi ki. Bubba Gump çok yaygın bir restoranlar zinciri. Biz Alabama'ya gitmeyeceğimiz için Santa Monica Pier de yer alan restorana gittik. Eğer rezervasyonunuz yoksa yoğunluğa göre 35-40 dakika gibi bir bekleme süreniz oluyor. Kendiniz ona göre ayarlamanızı tavsiye ederim.
Mekanda duvarda, tavanda her yerde Forrest Gump'tan replikler var. Loş ama hoş bir ortam :) Personel inanılmaz ilgili. Hoş Amerika da tüm restoranlarda öyle. Çok cana yakın ve konuşkanlar. Hatta ikide bir "awesomeeeee" demeden duramıyorlar :) Sık sık gelip her şey yolunda mı diye soruyorlar. Birçok mekanda garsonlar sadece bahşiş ile çalışıyorlar o yüzden müşterilerine inanılmaz ihtimam gösteriyorlar. Hazır yeri gelmişken söylemek lazım Amerika da en az ödediğiniz hesabın %18 i kadar bahşiş vermek zorunlu ;) sakın unutmayın. 



Masamıza geçtik ve siparişlerimiz verdik. Menüde birden fazla deniz mahsülü var ama tabiki ağırlık karideste. Yengeç bacağı çorbası, karışık karides tabağı, haşlanmış karides tabağı ve patates kızartması istedik. İçecek menüleride bayağı zengin. Alkol ile probleminiz yoksa oradaki kokteylleri denemenizi tavsiye ederim. Bu arada eğer içecek siparişi vermezseniz otomatik olarak koca bir bardakta buzlu su geliyor. Bu da Amerika da ki tüm restoranlar için geçerli.Eğer buzlu su içemiyorsanız mutlaka belirtmeniz gerekiyor ;) Garsonlar çok ilgili olmasına rağmen servis bayağı yavaştı. Ama yemekler gayet lezzetli idi. Özellik hindistan cevizli karides bana göre awesomeeee :)) 



Masanızda 2 plakadan oluşan bir cisim var. Plakalarda birinin üzerinde "Run Forrest Run", diğerinde "Stop Forrest Stop" yazıyor. Öncelikle duvardakiler gibi süs sandık. Sonrasında anladık ki hesabı istediğinizi "Stop Forrest Stop" plakasını ön tarafa getirerek belirtiyorsunuz. Güzel bir nüans ;) Fiyatlar birazcık pahalı ama değiyor ;) Bu arada gördüğümüz tüm restoranların yanında Forrest Gump hediyelik eşya dükkanı vardı. Dilerseniz yemeğiniz bittikten sonra kendinize bir hatıra alıp çıkabilirsiniz. Afiyet olsun :)

http://www.bubbagump.com/

Amerika gezimizden notlar ve tavsiyeler için http://tirtakderinlerde.wordpress.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder